Szybka przekąska na Andrzejki – przepis na Francki w cieście francuskim

0
71
Francki w cieście francuskim | fot.: Materiał partnera zewnętrznego

W przyszłym tygodniu wielu z nas świętować będzie w większym bądź bardziej kameralnym gronie Andrzejki. Jakie wówczas menu zaserwować? Przygotuj się już dziś i poznaj przepis na szybkie w przygotowaniu, a do tego przepyszne Francki w cieście francuskim.

Francki w cieście francuskim

Składniki:

  • 1 paczka frankfurterek np. marki Berger
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • bazylia i ziarna pieprzu do dekoracji

Wykonanie:

Cisto francuskie pokroić na małe kwadraty. Na każdym z nich ułożyć frankfurterkę, zawinąć. Gotowe kiełbaski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut, aż ciasto się zrumieni.

Smacznego!


Materiał partnera zewnętrznego